De voordelen van thuishulp en het belang van je buren

De voordelen van thuishulp en het belang van je buren

3 min.
SHARE

Dat de zorgsector onder druk staat, hoeven we je niet meer uit te leggen. Gelukkig kunnen we tegenwoordig rekenen op thuishulp. Dit noemen we ook ‘vermaatschappelijking van de zorg’. Maar wat betekent dat nu juist?

Vermaatschappelijking van de zorg is een manier om de publieke zorgsector te ondersteunen. Dit gebeurt door een deel van de hulpverlening door te schuiven naar de gemeenschap. Vrienden, familie, maar ook je buren kunnen dan te hulp schieten bij dagdagelijkse taken waar je zelf niet toe in staat bent.

Bij Helpper verbinden we zorgbehoevenden (helppies) met mensen uit de omgeving (helppers). Op die manier zorgen we ervoor dat buurtbewoners elkaar snel en makkelijk helpen en tegelijkertijd een centje bijverdienen. Benieuwd naar de andere voordelen van burenhulp? Lees dan snel verder.

 

1. Belang van een actief zorgzame buurt

Iedereen kan al eens hulp gebruiken. Denk aan personen met een beperking, personen op ouderdom, maar ook drukbezette mama’s en papa’s die niet altijd de tijd of de middelen hebben om dagdagelijkse taken uit te voeren. Als buur kan je dan meestal meer betekenen dan je zelf denkt.

Wanneer je mensen uit je omgeving hulp aanbiedt, help je automatisch mee aan een zorgzame buurt. Een zorgzame buurt zet in op zorg voor en door de samenleving. Voor zorgbehoevenden is dit de ideale manier om zich omringd en gesteund te voelen binnen hun vertrouwde omgeving. Dit heeft ook meteen een positieve impact op het welzijn van die personen. En zeg nu zelf, het voelt ook gewoon goed om iemand te kunnen helpen.

Met Helpper creëren we samen een aangename leefomgeving waar iedereen een actieve rol kan opnemen en community care centraal staat.

 

2. Hogere betrokkenheid

Wanneer je in een bepaalde buurt woont, is het altijd fijner wanneer je je verbonden voelt met die buurt. Door in contact te komen met je buren en hen te helpen waar nodig, vergroot je automatisch dat gemeenschapsgevoel. En dat brengt heel wat voordelen met zich mee. Een inclusieve samenleving zorgt er namelijk voor dat je meer zekerheid, meer vertrouwen en meer verbondenheid hebt. Wanneer je je buren goed kent, verlaag je de drempel ook om elkaar om hulp te vragen of hulp aan te bieden.

Dankzij Helpper zorgen we ervoor dat buurtbewoners makkelijk met elkaar in contact komen en elkaar een handje kunnen helpen. Zo verhogen we samen de betrokkenheid in jouw buurt.

Twee vrouwen met een schort aan zijn samen aan het koken.

 

3. Voor ieder wat wils

Kom je als drukbezette ouder tijd tekort? Of misschien heb je moeite om zelfstandig lange afstanden af te leggen? Dan kan je waarschijnlijk een extra paar handen gebruiken. Dankzij thuishulp bepaal je helemaal zelf waar je hulp bij nodig hebt. Je beslist samen met je helpper welke taken hij of zij voor je overneemt. Als helpper geef je ook heel makkelijk de momenten door wanneer je kan helpen.

Niet zeker wat je kan verwachten? We geven je alvast een beetje inspiratie:

  • Een maaltijd bereiden
  • De hond uitlaten
  • Een ritje naar de dokter
  • Een gezellige wandeling of koffieklets
  • De kinderen ophalen van school
  • De boodschappen doen

Je kan gerust meerdere helppers contacteren naargelang je behoeften en verwachtingen. Heb je nood aan een bijkomende helpper? Geen enkel probleem. Zo leer je meteen meerdere mensen uit de buurt kennen.

 

4. Veiligheid boven alles

Burenhulp is een grote meerwaarde voor de maatschappij en een leuke manier om mensen uit de buurt samen te brengen. Door elkaar te helpen, ontstaat er vaak ook een mooie vriendschap waarbij vertrouwen centraal staat.

Dat vertrouwen komt natuurlijk niet zomaar. Daarom zetten we bij Helpper constant in op veiligheid en goede opvolging. Dit doen we op drie manieren:

  • Zorgvuldige screening: we controleren al onze helppers zodat je zeker bent van een betrouwbare partner.
  • Automatische verzekering: als helpper ben je automatisch verzekerd tijdens je uren. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over kleine ongelukjes.
  • Veilige betalingen: elke maand word je automatisch uitbetaald via een domiciliëring. Volledig veilig en vlot!

 

5. Je staat er niet alleen voor

Bij Helpper staan we continu ter beschikking om jou het leven aangenamer te maken. Ben je bij ons ingeschreven, maar heb je toch nog een vraag? Of wil je ons graag iets meedelen? Vul dan hier het contactformulier in. We doen er alles aan om de samenwerking tussen onze helppers en helppies zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 

Hoe werkt Helpper?

Volg ons ook op Icon_youtube-1 Youtube 

Wil jij graag assistentie bieden aan personen met een beperking?
Ik wil assistentie bieden

Kun jij hulp gebruiken bij dagdagelijkse taken? Beschik je over een PVB/PAB? Dan is de deeleconomie de perfecte oplossing voor jou. 
Ja, ik schrijf me in als budgethouder