5 tips om je buur te helpen in de tuin

5 tips om je buur te helpen in de tuin

2 min.
SHARE

Barbecues die worden aangestoken en uren doorpraten met je vrienden in je tuin. Dat klinkt als de ideale staycation! Deze zomer verkiezen mensen om in hun eigen buurt te blijven. Om ook hier tot rust te komen, dienen er dus nog veel tuinen worden opgeknapt. Wil je graag je buur ondersteunen met het opknappen van zijn tuin maar heb je geen groene vingers: No problem! Helpper geeft je een aantal tips zodat je uw buur een handje kan toesteken in de tuin!

1. Het juiste gereedschap

Zorg dat je over het juiste materiaal beschikt. Het is niet onoverkomelijk dat je geen bladhark, kruiwagen of grasmaaier bezit. Vraag daarom gerust aan je buur of je even in zijn tuinhuis mag rondkijken. De meeste tuinmannen beschikken wel over het juiste gereedschap en lenen het je graag uit. Dit zal ervoor zorgen dat je op een snellere en efficiënter manier je taakjes kan uitvoeren.

Werk je liever met je eigen materiaal, neem dat vooral mee! Probeer verder altijd om veilig om te springen met het materiaal. Ontsmet telkens je handen en het gereedschap na gebruik.

 

2. Opgeruimd staat netjes

Niets zo rustgevend als in de warme zon onder een parasol te liggen. Misschien hangt er wel een hangmat aan de bomen. Een tuin is de plaats in huis waar je tot rust kan komen. Het is daarom belangrijk om meteen met opruimen te beginnen. Raap afgevallen bladeren en takken op, verzamel rondslingerende spullen en leg ze weg in een doos. Het geeft je buren meteen een gevoel van rust en gemak. 

 

3. Zorg voor een net gazon

Het is wellicht de meest gevraagde taak om te doen in de tuin, maar hoe krijg je dat nu klaar, een mooi donkergroen gazon? Om het beste resultaat te krijgen stel best je grasmaaier in op 3 cm hoogte en wandel je bij elke maaibeurt in een andere richting. Wandel je de ene keer in de breedte, doe het volgende keer in de lengte. Kies hiervoor een droge dag uit, want laten we eerlijk zijn, er is toch geen betere geur die ons aan de zomer doet denken? Zo ben je meteen weer in de zomerstemming!

 

Mooie tuin met leeg bankje

 

4. Maak het terras summerproof

Ook al ligt je tuin er nu mooi bij. Vergeet zeker het terras ook niet onderhanden te nemen. Begin hier met een stevige schrobbeurt. Vaak tref je groene algen tussen terrastegels. Geen paniek, deze zijn eenvoudig weg te werken. Door goed en regelmatig te poetsen verdwijnen deze groene vlekken. Nu, wat je ook kan doen zijn andere middeltjes gebruiken zoals bleekwater of azijn. Enkel opletten bij natuursteen. Dit type steen kan niet tegen bleekwater en zou het kunnen beschadigen.

 

5. Laat de natuur zijn werk doen

Ook al willen we vooral onze tuin gebruiken om van het mooie weer te genieten. Toch is af en toe een beetje regen goed! Het zorgt ervoor dat je gazon kan herstellen van droogte, de plantjes weer gevoed zijn en geeft je tuin weer een mooie, gezonde look. Het is namelijk ook veel beter om planten en gras te besproeien met regenwater dan kraantjeswater. Daarom stel dus zeker voor aan je buur om een grote ton in de tuin te plaatsen om dit regenwater op te vangen en later te gebruiken. Zo ga je milieubewust aan de slag en het spaart je buur ook weer een centje aan waterverbruik uit. Een echte win-win dus!

Voor dat je begon te lezen aan deze blog, zag je waarschijnlijk de bomen niet meer door het bos. Met deze 5 tips sla je eenvoudig de handen uit de mouwen zodat je van iedere tuin een leuk, mooi en gezellig plekje kan maken! 

Zoek jij naar nog manieren om hulpbehoevenden een handje te helpen? Word assistent