Het verhaal achter Helpper

In 2017 werd Helpper opgericht door François Gerard na een situatie die hem zeer persoonlijk raakte. Zijn vader werd namelijk getroffen door de ongeneeslijke spierziekte ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis). Samen met zijn familie ging hij op zoek naar oplossingen om zijn vader de beste zorg te geven. Tijdens deze zoektocht stuitten zij geregeld op de beperking van de klassieke thuishulp die niet altijd een antwoord kon bieden op de flexibele en individuele noden van zijn vader.

De vader van François kon tijdens deze periode wel steeds rekenen op de warme steun van een buur die geregeld een helpende hand bood bij allerlei kleine dagdagelijkse taken. Deze persoonlijke ervaring inspireerde François om Helpper uit de grond te stampen. Wat dus ooit begon bij een klopje op de deur bij de buurman, is vandaag uitgegroeid tot een online platform dat duizenden buren met elkaar verbindt.

Helpper vandaag

Via Helpper ondersteunen zorgzame buren dagelijks hulpbehoevende buren door hen een luisterend oor te bieden, samen boodschappen te doen, een lekker gerechtje klaar te maken en nog veel meer. Met trots kunnen we zeggen dat we al meer dan 5000 budgethouders en assistenten met elkaar hebben verbonden. 

Wist je dat? Bulb

Weet jij waarom Helpper met twee p’s wordt geschreven? De dubbele p verwijst naar “peer to peer”, “van persoon naar persoon” en "van particulier tot particulier".

 

Ons traject

Helpper Tijdslijn

Het Helpper-team

Achter de schermen van ons online platform werken meer dan 10 gemotiveerde personen om buurtbewoners op een veilige en eenvoudige manier met elkaar te verbinden. Benieuwd wie wij zijn?

Team Helpper op de zorgboerderij