Helpper & rollende loper Brent op de Urban Trail

Helpper & rollende loper Brent op de Urban Trail

1 min.
SHARE

Op zondag 23 oktober namen wij in Gent deel aan de Urban Trail. Tijdens een parcours van 7 km verkenden wij al lopend alle mooie en unieke plekken in Gent. Dat deden wij niet alleen. Wij kregen het fijne gezelschap van rolstoelgebruiker en ‘rollende’ loper Brent. Samen beleefden wij een fantastische dag vol voldoening, plezier, sport en cultuur.  Lees in deze blog enkele reacties van onze lopers.

“Ik doe mee aan de Urban Trail, omdat ik het plezant vind. Maar ook omdat ik het belangrijk vind dat de boodschap blijft uitgedragen worden. De boodschap is: wij zijn er ook. Houd rekening met ons. Ik vind dat heel belangrijk. Het wordt wel aangepakt, maar er wordt niets mee gedaan. Jullie hebben het vandaag ook gemerkt. Als je in een gebouw zit, wordt er geen rekening gehouden met mensen met een beperking die daar binnen willen.”

- Rollende loper Brent

Reactie van Brent aan de finish

 

 

Enkele collega's aan het woord


"Dit smaakt naar meer! Een leuke en leerrijke manier om nog meer met onze budgethouders & hun assistenten in contact te komen."

- Virginie

Leslie duwt hulpbehoevende Brent vooruit

 

“Ik vond het een leuke ervaring. Het is nog maar een dag geleden, en we spreken in het team al over de Urban Trail van volgend jaar! Het was ook heel fijn om deze dag met Brent te beleven. Je merkt wel heel duidelijk hoeveel obstakels er zijn voor rolstoelgebruikers. In het dagelijkse leven sta je er niet altijd bij stil, maar vandaag werden we met de neus op de feiten gedrukt. “

- Jordan

 

Helpper team draagt Brent de trappen op tijdens Urban Trail

 

Waarom helpper Lieselot ons team graag vervoegde 

“Ik loop sowieso heel graag, en ik vind het een toffe uitdaging. Ik word er zelf gelukkig van! En het is nog leuker om iemand met een beperking er ook gelukkig van te maken. Ik vind het trouwens ook belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft leuke sportieve activiteiten te beleven.”

 

Helpper Lieselot en Brent zijn gelukkig na de finish

 

Bekijk ook onze aftermovie