Helpper op bezoek bij assistent Elien

Helpper op bezoek bij assistent Elien

2 min.
SHARE

Elien liep tijdens haar studies stage bij een kinderdagverblijf waar ze Nand leerde kennen, een vrolijke  jongen met een meervoudige handicap. Vandaag werkt Eline als orthopedagoog in de zorgsector, en verdient ze via Helpper één halve dag per week bij als assistent van Nand. Eline vertelt in deze blog welke ondersteuning ze biedt voor Nand & zijn ouders, én waarom Helpper en de deeleconomie voor haar een perfecte aanvulling is op haar job. 

KENNISMAKING MET NAND & VALERIE

Elien is zeer behulpzaam en heeft een hart voor de zorg en voor mensen. Daarom koos ze op de hogeschool voor de richting Orthopedagogie. Tijdens haar stage bij het therapeutisch kinderdagverblijf ‘het Veer’, ontmoette ze Nand en zijn mama Valerie.
“Nand zat in het peuterklasje waar ik stage liep, hij was toen 2,5 jaar. Het klikte heel goed tussen ons. Ik kwam toen zelfs na mijn stage-uren op Nand babysitten.”
Door de coronapandemie zag Elien Nand veel minder. Tot Elien op een dag gecontacteerd werd door Valerie, die op dat moment het PAB van Nand toegewezen kreeg. “Valerie vroeg of ik het zou zien zitten om via Helpper assistent te worden van Nand. Ik zag dat uiteraard helemaal zitten!”

Elien houdt Nand in haar armen vast

ONDERSTEUNING BIEDEN ALS ASSISTENT

Vandaag verleent Elien vooral op woensdagnamiddag ondersteuning door op Nand te passen, en hem te helpen. Dat zorgt er onder meer voor dat mama Valerie wat ademruimte krijgt.  “Nand en ik doen veel activiteiten. Hij heeft een uitgeruste fietskar, dus daar maken we graag gebruik van om in de buurt te gaan fietsen. En als het weer meezit, gaan we af en toe wandelen.” Elien vergezelt Valerie ook geregeld naar medische afspraken.

Als Nand bijvoorbeeld naar het UZ Gent moet voor controle, ga ik mee. Zo kan ik Valerie ondersteunen in het ziekenhuis, of hulp bieden met Nand in en uit de wagen te helpen.

Dankzij het Persoonlijk Assistentiebudget (PAB) van Nand, kan Valerie Elien via Helpper vergoeden voor de ondersteuning die ze biedt.

LAAGDREMPELIG EN EENVOUDIG GEBRUIK

Voordat Elien zich als assistent van Nand inschreef via Helpper, wist ze nog niet goed wat de deeleconomie inhield, alsook samenwerken via Helpper. Valerie legde haar de werking van Helpper uit, en Elien was meteen enthousiast.

“Ik vond het allemaal heel gemakkelijk. Het wees zichzelf echt wel uit. Ik meld mij aan op mijn profiel, en kan eenvoudig mijn gewerkte uren inbrengen. Ik moet daar echt heel weinig moeite voor doen. De uitbetaling verloopt heel vlot en correct.”

AANVULLING OP HUIDIGE JOB & GOEDE AFWISSELING

Elien werkt in een voorziening voor kinderen met een handicap. Ze werkt niet voltijds, maar heeft een deeltijds contract. “Zoals in de zorgsector wel gekend is, worden weinig voltijdse contracten afgesloten. Ikzelf heb een deeltijds contract van 75%."

Voor mij is Helpper ideaal als aanvulling op mijn vaste baan. Ik vind het perfect dat ik extra uren kan werken via het systeem van de deeleconomie. Voor mij is dat persoonlijk een veel betere optie dan een bijverdienste in de horeca zoeken.

Naast onder andere het financiële aspect, is het voor Elien ook een goede afwisseling met haar huidige job. “Nand als assistent ondersteunen via Helpper, is voor mij de perfecte afwisseling. Op mijn job werk ik met een leefgroep met tien bewoners, en dan heb je helaas soms te weinig tijd om een één-op-één begeleiding te voorzien. Met Nand kan ik wel één-op-één bezig zijn. Daar haal ik veel energie uit.”

 

Zoek jij net als Elien een waardevolle bijverdienste in het verlengde van je zorgopleiding of job? Schrijf je hieronder dan eenvoudig in als assistent.

 Ik schrijf me in als assistent