Iedereen Helpper - Op stap met Philippe

Iedereen Helpper - Op stap met Philippe

2 min.
SHARE

Dat we bij Helpper burenhulp & hulpvaardigheid belangrijk vinden, hoeven we niet meer uit te leggen. Anderen helpen zit verankerd in ons DNA en kernwaarden. Elke maand sturen wij onze medewerkers op pad om in eigen buurt hulp te verlenen. Op deze manier proberen wij als team een klein steentje bij te dragen aan zij voor wie hulp zoeken geen evidentie is. 


Op stap met Philippe

Onze medewerker Philippe zette zijn developer-pet even af en ging als helpper aan de slag. Hij vertelt in zijn eigen woorden hoe hij dat ervaarde.

“Ik was enthousiast. Ik vroeg me eigenlijk meteen af: “Waarom doe ik dit eigenlijk nog niet?” Tijdens mijn sollicitatie kwam het ook al in mij op om als helpper aan de slag te gaan. Het lijkt me leuk om iemand een paar uurtjes in de maand te helpen met kleine taken.

Laten we beginnen bij het begin: ik heb net zoals elke helpper een profiel aangemaakt op onze website. Daarna is het eigenlijk vlotjes gegaan. Omdat vrienden en familie mij soms wel vertellen dat ik groene vingers heb en ik ook graag in tuin bezig ben, heb ik mij meteen voor tuinieren opgegeven. De eerste stap was gezet! Vanaf dan begon het: de zoektocht naar een helppie in mijn buurt.

Via het platform maakte ik kennis met Marjan (*). Vanwege haar chronische ziekte was ze op naar iemand voor klusjes in huis en hulp in de tuin. Ik sprak bij haar thuis af om te kijken of ik iets voor haar kon betekenen. Onze ontmoeting verliep heel hartelijk. In het begin was het uiteraard even wat onwennig bij het binnenkomen, maar nadien hebben wij tussen de klusjes door gebabbeld en elkaar beter leren kennen.

philippe-houdt-boormachine-vast

 

Ik ben ondertussen al twee keer bij haar langs geweest. Zo heb ik een wandrekje opgehangen met een boormachine en de klink van de tuindeur terug vastgezet. Op het eerste zicht lijkt dat niet zo moeilijk, maar omdat ze aan CVS lijdt en weinig kracht in haar handen heeft, lukt dat gewoonweg niet voor haar.

“We beseffen vaak niet dat wat voor ons 'gemakkelijk’ lijkt, voor iemand anders een grote moeite is.”

Ik had na mijn werk in de tuin bijvoorbeeld ook de deur van haar tuinkot hard dichtgeduwd. Ze heeft mij daarna teruggeroepen en gevraagd of ik die maar lichtjes kon dichtduwen. Ze krijgt die namelijk anders achteraf niet meer zelf open.

Het gaf mij echt een fijn gevoel en veel voldoening om iemand vooruit te helpen. Je was ook even binnengesprongen bij iemand die misschien niet veel mensen ziet. Voor mij was dat uiteindelijk weinig moeite, maar voor iemand anders kan dat veel betekenen.

Op zoek naar hulp?

Heb je een PVB/PAB en wil jij ook af en toe extra ondersteuning van een assistent? Ga op zoek naar een assistent in jouw buurt. 

 

Werken op het hoofdkantoor
Wil jij net als Philippe deel uitmaken van een team dat niet terugdeinst om de handen uit de mouwen steekt? Bekijk onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega 😉

Bekijk de openstaande vacatures

* We gebruiken een fictieve naam om privacy van onze helppies te beschermen.