Ik heb een eigen helpper-assistent

Heb je reeds een eigen helpper-assistent of een naaste die jou ondersteunt? En wil je deze tot €6.340 per jaar onbelast laten bijverdienen? Dat kan gemakkelijk op een flexibele, officiële en verzekerde manier via het Helpper platform.

Je kan de uurvergoeding van jouw helpper-assistent zelf bepalen en op een eenvoudige manier betalen met je budget. Bovendien zorgen wij voor de noodzakelijke documenten zoals een contract en de maandelijkse afrekening.

Zo kan je zonder verrassingen en ongestoord genieten van de hulp van je helpper-assistent(en).

 

Erkend platform door
de federale overheid

Beschikbaar in heel België voor iedereen met een eigen helpper-assistent!

Heb je reeds een eigen helpper-assistent of een naaste die jou of iemand anders ondersteunt, maar wonen jullie niet in een actieve postcode?

Dan hebben we goed nieuws! Jullie kunnen probleemloos ons platform gebruiken om zo op een officiële en verzekerde manier samen te werken.

Wat moet je hiervoor doen? Gewoon tijdens je registratie aanduiden dat je een eigen helpper-assistent hebt. Meer info vind je onderaan deze pagina.

Heb je geen eigen helpper-assistent en woon je bovendien niet in een actieve postcode, maar je bent wel op zoek naar ondersteuning? Dan raden we je aan te praten met je buren of een goede kennis wat verderop. Misschien willen zij wel jouw helpper-assistent worden? Ook dan kan je gebruik maken van Helpper!

Helpper Documenten

Alle documenten voor het VAPH automatisch beschikbaar

Meer info
Helpper verzekerd

Dubbele verzekering voor jou en jouw helpper-assitent(en)

Meer info
Helpper tarief

Geen verrassingen. Uurvergoeding vrij te bepalen.

Meer info

Voor wie?

Iedereen die ADL taken ervaart als een obstakel voor een aangenaam en autonoom leven.

Heb je reeds een eigen helpper-assistent ?

Start je registratie hier en maak gebruik van onze diensten!

Stappen

Stap 1

Registratie

Aan de start van je registratie als helppie - of als aanvrager voor iemand anders - met PVB/PAB, duid je aan dat je een eigen helpper-assistent hebt en voer je zijn/haar e-mail adres in. Je helpper-assistent ontvangt dan via e-mail een uitnodiging voor een registratie. Vergeet ook niet aan te geven voor welke taken, aan welke uurvergoeding en hoeveel uur gemiddeld per week jouw eigen helper-assistent je zal ondersteunen. Dit is belangrijk voor de VAPH overeenkomst.

Stap 2

Match

Nadat jij en je helpper-assistent geregistreerd zijn, doen wij nog een paar laatste checks. We kijken om administratieve en fiscale redenen de identiteitskaart van je helpper-assistent na en overlopen de gegevens van haar/zijn profiel. Als alles in orde is, worden jullie meteen automatisch gematcht.

Stap 3

Samenwerken

Van zodra jullie automatisch gematcht zijn, kunnen jullie vanaf die datum op een officiële en verzekerde manier samenwerken. Je helpper-assistent kan vanaf dan ook de gepresteerde uren ingeven.

Stap 4

Documenten VAPH

De overeenkomst voor het VAPH, is beschikbaar op je profielpagina nadat je gematcht bent met je helpper-assistent. Op het einde van de maand worden alle prestaties van je helpper-assistent(en) verzameld en daarna uitbetaald via domiciliëring. Jouw maandelijkse afrekening kan je downloaden vanop de prestatiepagina van je profiel. Op deze manier kan je zonder zorgen de prestaties van de helpper-assistent(en) betalen met je budget.

Ben je nog op zoek naar een helpper-assistent?

Ontdek onze meer dan 4.000 helpper-assistent(en) in en rond Antwerpen, Gent en Brussel!

Ontdek

Julia (68) heeft Gabriël als helpper.

"Ik kan elke week hulp gebruiken in mijn huis en tuin. Dankzij de flexibiliteit van Helpper en natuurlijk Gabriël kan ik de hulp inplannen wanneer het me het beste past"

Julia (68), Antwerpen

Lucienne krijgt gezelschap van helpper Jens (34).

"Wij kunnen goed babbelen en ik vertrouw Jens. Hij komt dinsdag- en donderdagavond 1 uur langs om mij te helpen met kleine taken en soms vervoert hij me naar mijn dokter."

Lucienne (84), Deurne

Dominique, en kinderen Lou en Eva:

"Dankzij de grondige screening hebben we helpper Jessica (57) gevonden. Wanneer ik en mijn man het te druk hebben, haalt ze de kinderen van school of de crèche en bereidt ze voor het gezin een maaltijd."

Dominique (40), Berchem

Filip is visueel gehandicapt en kan rekenen op Astrid (41) als helpper.

"Ik ga elke week met Astrid naar de supermarkt. Zij helpt mij ook bij het aankopen van de juiste kleding"

Filip (54), Antwerpen

Ze spreken over ons!

Lees meer

Onze partners

Lees meer
Winnaar award Zorgondernemer award van het jaar
Stel hier je vraag
We maken gebruik van cookies en data tracking om je surfervaring aangenamer te maken. Door verder te surfen op de website, geef je aan dat je akkoord gaat met onze cookie & privacy policy. Meer weten