Ik zoek een helpper-assistent

Beschik je over een een PAB of PVB of ben je budgethouder van een helppie (persoon met een hulpvraag), dan kan je zonder probleem een helpper-assistent inschakelen voor de ondersteuning bij ADL taken. Kijk even bij de veelgestelde vragen of we actief zijn in je postcode.

Registreer jezelf of de persoon voor wie je hulp zoekt, vind een helpper-assistent in je buurt, bepaal de uurvergoeding en geniet van alle Helpper voordelen! Wij zorgen ervoor dat jullie verzekerd zijn en dat jouw administratie in orde is voor het VAPH!

Heb je reeds een eigen helpper-assistent of een naaste die jou ondersteunt, en wil je deze tot €6.340 per jaar onbelast laten bijverdienen? Klik dan hier voor alle informatie over hoe je probleemloos in heel België van onze diensten gebruik kan maken.

Erkend platform door
de federale overheid

Helppers in je buurt

Ontbrekend huisnummer
Gebruik je huidige locatie
Er zijn momenteel helppers in je buurt!
daarvan zoeken nog een helppie.
Wil je weten hoeveel helppers er in jouw buurt zijn?
Vul bovenaan je adres in en kom het zo te weten!
We zijn actief in jouw buurt!
Maar er zijn nog niet zoveel helppers in jouw buurt. Registreer je en blijf op de hoogte van nieuwe helppers. Heb je reeds een eigen helpper? Top! Dan kunnen jullie je probleemloos registreren en gebruik maken van onze diensten!
Helpper is momenteel actief in en rond Antwerpen, Gent en Brussel. Heb je reeds een eigen helpper? Top! Dan kunnen jullie je probleemloos registreren en gebruik maken van onze diensten!
Geen eigen helpper? Laat dan je e-mailadres achter en hoor als eerste wanneer we in je buurt actief zijn.
Omwille van privacy redenen zijn de weergegeven locaties slechts een benadering.

Heb je reeds een eigen helpper-assistent?
Kies dan voor een digitale of papieren registratie!

Super, maakt niet uit waar je woont in België! Jullie kunnen meteen verzekerd aan de slag en wij zorgen voor de noodzakelijke VAPH documenten!

Lees meer
Helpper betrouwbaar

Betrouwbare helpper-assistenten door ons geverifieerd

Meer info
Helpper verzekerd

Dubbele verzekering voor jou en jouw helpper-assistent(en)

Meer info
Helpper tarief

Geen verrassingen. Vrij te bepalen uurvergoeding.

Meer info
Helpper Documenten

Alle documenten voor het VAPH automatisch beschikbaar

Meer info

Waarom Helpper?

  • Betrouwbare assistentie in je buurt
  • Vrij te bepalen uurvergoeding
  • Officieel en verzekerd
  • Eenvoudig en veilig betalen
  • Wij blijven aan je zijde, van begin tot einde

Meer weten? Neem dan een kijkje in de Veelgestelde vragen

Voor wie?

Iedereen die ADL taken ervaart als een obstakel voor een aangenaam en autonoom leven.

Heb je reeds een eigen helpper-assistent? Klik dan hier voor alle informatie over hoe je probleemloos in heel België van onze diensten kan gebruik maken!

Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Jij registreert

Je creëert jouw profiel en geeft duidelijk aan waarmee, wanneer en aan welke uurvergoeding jij ondersteuning kan gebruiken. Zo begrijpen de helpper-assistenten in je buurt wie je bent en wat je concrete hulpvraag is.


Stap 2

Wij screenen

De helpper-assistent(en) in je buurt zijn door een grondige screening gegaan vooraleer ze toegang krijgen tot de Helpper ontmoetingsplaats. We controleren hun identiteit en hebben ze opgebeld om een nog betere kijk te krijgen op hun drijfveren. Een beetje zoals een sollicitatiegesprek.


Stap 3

Jij kiest

Op je profielpagina krijg je van ons een voorstel met helpper-assistent(en) van wie het profiel het beste beantwoordt aan je hulpvraag. Jij kiest met welke helpper-assistent(en) je contact wil opnemen vooraleer je beslist. Zit de geschikte helpper-assistent er niet tussen, dan kan je heel eenvoudig je zoekcriteria aanpassen.


Stap 4

Jij beslist

Jij bepaalt uiteindelijk met welke helpper-assistent je in zee wil gaan. Deze stuur je dan een matchvoorstel. Wordt je voorstel aanvaard dan kunnen jullie beginnen samenwerken. Mocht de helpper-assistent je voorstel weigeren, niet getreurd, dan kan je verder rondkijken in je buurt.

Stap 5

Jouw VAPH documenten

De overeenkomst voor het VAPH is beschikbaar op je profielpagina nadat je gematcht bent met je helpper-assistent. Op het einde van de maand worden alle prestaties van je helpper-assistent(en) verzameld en daarna uitbetaald via domiciliëring. Jouw maandelijkse afrekening kan je downloaden vanop de prestatiepagina van je profiel. Op deze manier kan je zonder zorgen de prestaties van je helpper betalen met je budget.

Lucienne krijgt gezelschap van helpper Jens (34).

"Wij kunnen goed babbelen en ik vertrouw Jens. Hij komt dinsdag- en donderdagavond 1 uur langs om mij te helpen met kleine taken en soms vervoert hij me naar mijn dokter."

Lucienne (84), Deurne

Dominique, en kinderen Lou en Eva:

"Dankzij de grondige screening hebben we helpper Jessica (57) gevonden. Wanneer ik en mijn man het te druk hebben, haalt ze de kinderen van school of de crèche en bereidt ze voor het gezin een maaltijd."

Dominique (40), Berchem

Filip is visueel gehandicapt en kan rekenen op Astrid (41) als helpper.

"Ik ga elke week met Astrid naar de supermarkt. Zij helpt mij ook bij het aankopen van de juiste kleding"

Filip (54), Antwerpen

Julia (68) heeft Gabriël als helpper.

"Ik kan elke week hulp gebruiken in mijn huis en tuin. Dankzij de flexibiliteit van Helpper en natuurlijk Gabriël kan ik de hulp inplannen wanneer het me het beste past"

Julia (68), Antwerpen
Helpper profiel

Je creëert jouw profiel en geeft duidelijk aan waarmee, wanneer en aan welke uurvergoeding jij ondersteuning kan gebruiken.

Helpper in je buurt

Je krijgt een overzicht van alle gevalideerde helpper-assistenten in je buurt met een profiel dat beantwoordt aan je hulpvraag.

Helpper samenwerken

Je kiest welke helpper-assistent(en) jij contacteert en je beslist zelf met wie je wil samenwerken

Ze spreken over ons!

Lees meer

Onze partners

Lees meer
Winnaar award Zorgondernemer award van het jaar
Stel hier je vraag
We maken gebruik van cookies en data tracking om je surfervaring aangenamer te maken. Door verder te surfen op de website, geef je aan dat je akkoord gaat met onze cookie & privacy policy. Meer weten