Een registratie op maat van je budgethouder: online & op papier!

 

Ben jij coach van een bijstandsorganisatie? Op zoek naar een helpper-assistent voor je budgethouder ('helppie') of heeft die al hulp gevonden? Ga via Helpper aan de slag!

Dankzij de deeleconomie is het nu nog makkelijker om de juiste hulp te vinden in je buurt. En die hulp betaal je heel eenvoudig met je PVB of PAB. Hoe dat praktisch in zijn werk gaat, bepaal jij volledig zelf in overleg met je budgethouder. Beheer volledig online, of toch liever op papier?  Geen probleem! Wij bekijken samen met jou wat het beste aansluit op jullie noden 🙌

 

Wat moet je nu doen? Contacteer ons: 

 • Exclusieve telefoonlijn voor coaches 

  📞 033613930
  🗓️   Ma-Vr
  ⏰   9u-17u
 • Vul het contactformulier in 
 • Stuur ons een e-mail op hello@helpper.be 

Ik wil het materiaal meteen printen

Download hier het nodige materiaal om je buurtbewoners te informeren.

Helpper icoon Flyer Blue

Flyer voor de helppies

Ik download de flyer

Waarom kiezen voor Helpper? 

 • legale samenwerking via de Deeleconomie
 • alle VAPH-documentatie beschikbaar (overeenkomst, afrekening, ...)
 • dubbele verzekeringen voor helppie & helpper
 • automatische en veilige betalingen
 • jaarlijkse fiscale fiche voor de helpper

Veelgestelde vragen

Nieuwe budgethouders genieten bij Helpper van een korting van €50. Hoe werkt dit?

Budgethouders die zich voor de eerste keer bij Helpper inschrijven én lid zijn van een bijstandsorganisatie, genieten van een korting van €50. Dat bedrag kan de budgethouder verzilveren nadat de eerste 25 u via het platform gevalideerd zijn.

Om de korting van €50 aan te vragen, bezorgt de budgethouder ons per e-mail de unieke code van zijn/haar bijstandsorganisatie. 

Welke abonnementsformule is geschikt voor mijn budgethouder?

Bij Helpper bieden wij 3 abonnementsformules aan, gebaseerd op de belangrijkste noden van de helppies. 

 • Basis: met deze formule kan je als helppie of coach volledig zelf aan de slag en kan je zelf op zoek naar de geschikte helpper voor de hulpvraag. 

 • Standaard: de formule waar je als helppie meer wordt begeleid en ondersteund. Bovendien ontvang je een extra korting op de werkingskost. We raden budgethouders aan die maandelijks meer dan 30u valideren, in te stappen op een standaard abonnement. Dat is voor hen voordeliger.

 • Premium: de formule waar je als helppie niets moet doen. Helpper regelt en beheert alles voor de budgethouder, inclusief het vinden van een helpper-assistent.

Meer info over onze abonnementsformule lees je hier.

Welke documenten ontvangt een budgethouder via Helpper?

Wij bezorgen de budgethouder alle nodige documenten, waaronder een overeenkomst en maandelijkse afrekening, zodat de administratie bij het VAPH steeds op punt is. 

Je kan de nodige documenten steeds op het helppie-profiel raadplegen en downloaden. Dit doe je best via de website.  De overeenkomst vind je op het profiel onder "Mijn documenten".

De maandelijkse afrekening wordt als bijlage toegevoegd aan de e-mail "het is tijd om je helpper te vergoeden". Daarnaast is diezelfde afrekening, na uitbetaling van de helpper(s), ook beschikbaar op het helppie profiel onder “Mijn documenten”.

Hoeveel uur per jaar kan een budgethouder zijn helpper inschakelen?

Je kan een helpper zoveel inschakelen als je zelf wenst zolang hij/zij het grensbedrag van € 6.540 niet overschrijdt. 

Voor de berekening van het grensbedrag van € 6.540 dien je als helpper rekening te houden met de totale uurprijs die de helppie betaalt (= uurvergoeding helpper + werkingskost) gezien de wetgever dat zo voorschrijft. Een voorbeeld: Met een totale uurprijs van € 17 (= uurvergoeding € 15 + werkingskost € 2) kan je in 2022 ongeveer 384 u bijverdienen (= € 6.540 gedeeld door € 17) zonder het grensbedrag te overschrijden.

Handig om te weten: de helpper krijgt op zijn/haar profiel een teller te zien die aangeeft hoeveel die nog mag bijverdienen. Het gaat dan wel enkel over de uren via het Helpper-platform. Bijverdiensten via andere erkende deeleconomieplatformen moeten hierbij dus worden opgeteld.

Kan ik als coach het helppie profiel van een budgethouder beheren?

Uiteraard! Als een budgethouder zijn/haar eigen profiel niet kan beheren of geen aanvrager heeft, kan jij als coach het helppie profiel aanmaken en beheren.

De enige voorwaarde is dat je je eerst als partner dient te registreren. Vanuit je partnerprofiel kan je dan eenvoudig meerdere helppie profielen aanmaken en beheren. Handig, toch? 

Kan ik het helppie profiel van mijn budgethouder inkijken om documenten te raadplegen als hij/zij het profiel zelf beheert?

Ja! Je kan als coach inzage krijgen in het profiel van je budgethouder. Op deze manier kan je bijvoorbeeld de VAPH-documenten (o.a. afrekening) te allen tijde raadplegen en downloaden.

Om inzage te krijgen in het profiel van de budgethouder dien je ons gewoonweg een e-mail te sturen naar hello@helpper.be met je budgethouder in CC + zijn/haar akkoord.

De budgethouder heeft al een eigen helpper en beiden willen zich op papier registreren. Kan dit?

Ja! Indien de budgethouder al een eigen helpper heeft, kunnen zij zich perfect op papier (en zonder extra kosten!) registreren. Wij doen dan het nodige om beide profielen in orde te brengen.

Hiervoor hebben wij enkel het ingevulde & ondertekende welkomstpakket van de budgethouder en welkomstpakket van de helpper-assistent nodig. 

Bekijk ter info ook zeker onze bijlagen met o.a onze Privacy Policy & Algemene Voorwaarden.

Zodra wij alle documenten ontvangen, gaan wij daarmee meteen aan de slag.

Ik beheer nu het helppie profiel van mijn budgethouder, maar kan dat binnenkort niet meer doen. Wat nu?

Mocht je om eender welke reden het profiel van je helppie niet meer kunnen beheren, weet dat je op elk moment het dossier kan overdragen aan: 

 • de helppie zelf;
 • een aanvrager (= een vertrouweling van de helppie);
 • een collega, op voorwaarde dat hij/zij een partnerprofiel heeft.

Je kan het helppie profiel eenvoudig overdragen vanuit je partnerprofiel door op het betrokken helppie profiel te klikken op de knop “overdragen”.

Documenten


Welkomstpakket helppie 


Welkomstpakket helpper


Welkomstpakket (bijlage)


Prestatieformulier helpper