Taken

Wij luisteren graag naar wat jij wil doen om iemand in je buurt te helpen.
Je moet ook niet op vaste momenten werken, dat maakt het extra flexibel. Spreek gewoon af met je helppie (de persoon die je helpt) wanneer jij kan en niet kan. Zo simpel is het.

Registreer nu

Wat mag ik doen?

  • Wil je graag iemand op ouderdom helpen met koken, en ben je ook handig met je handen? Top!
  • Wil je mee op stap en heb je een eigen wagen? Wees welkom!
  • Voor kinderen zorgen geeft jou energie, en je bent ook bereid inkopen te doen? Dan kan je een druk gezin uit de nood helpen.

Je mag wel geen medische taken uitvoeren (vb. een spuitje geven, medicatie klaarleggen). Dat moet je overlaten aan opgeleide professionals.

Na je prestaties geef je je uren in op de website, dan ben je altijd goed verzekerd en zorgen wij voor je fiscaliteit en de uitbetaling.

Als helpper ben je de vertrouwenspersoon in de buurt. Je blijft dus helpper van een persoon, tot je het opzegt. Heb je geen tijd meer om te helpen of wil je de samenwerking gewoon stopzetten? Geen probleem, informeer op voorhand je helppie en duid dit aan op je profielpagina.

Hieronder vind je meer uitleg over de type taken die je als helpper mag opnemen.

Shoppen

Jij winkelt als geen ander, en je kent de beste adresjes in de buurt? Super! Dan ben jij de gepaste helpper om inkopen te doen. Of ga samen gezellig kleren kopen. De rekening moet je natuurlijk niet zelf betalen.

Koken

Je kookkunsten gebruiken in je eigen buurt, dat kan! Jij wordt vergoed voor je tijd, de kosten van de ingrediënten worden gedragen door aanvrager. Natuurlijk mag je zelf ook de inkopen doen (zie Shoppen), dan ben je zeker dat je alles hebt.

Klusjes

Je bent een handige harry? Fantastisch!
Wij vinden iemand die jouw talenten kan gebruiken.
Let wel, het moet gaan om kleine klusjes. Je mag een lamp plaatsen, maar een volledig elektrisch netwerk vervangen mag niet. Tuinonderhoud is prima. Een boom omkappen moet je aan een professional overlaten.

Vervoer

Als je een eigen wagen hebt, ga je voor iemand in je buurt veel kunnen betekenen. Veel van onze aanvragers kunnen zelf niet meer met de auto rijden, en dat maakt sommige zaken zeer moeilijk. Anderen hebben te weinig tijd om de kinderen van de turnschool af te halen. Let wel, vervoer met de wagen moet occasioneel blijven. Je bent ten slotte veel meer dan een privéchauffeur.

Kinderoppas

Heb je een passie voor kinderen? Dan ben jij de perfecte helpper om een drukke mama of papa uit de nood te helpen. Zo zorg jij voor het ophalen van de kinderen aan de schoolpoort, het maken van het huiswerk of gewoon een namiddag gaan spelen in het park.

Administratie

Je bent een administratieve duizendpoot, en je tokkelt op een computer als een pianovirtuoos. Dan kan jij iemand helpen die hier mee worstelt. Jij brengt structuur in de chaos.

Stappen

Ga je mee wandelen, naar een tentoonstelling of gewoon een terrasje doen. Dat mag met je eigen auto, te voet of met het openbaar vervoer. Als het maar gezellig is!

Gezelschap

Sommige van onze helppies hebben gewoon nood aan gezelschap. Aanwezig zijn als niemand anders er kan zijn, of gewoon een koffie drinken en een babbeltje slaan. Waar jullie over praten, dat laten we aan jullie over.

Andere taken

Wil je zangles geven, brei je graag, ben je een kei in het wassen van een auto of zijn er andere zaken die niet tussen de type-taken staan. Geweldig! Wie weet zijn er helppies die een zangcarrière willen uitbouwen, op zoek zijn naar de perfect passende wollen trui of elke week een blinkende auto voor de deur willen?

Stel hier je vraag
We maken gebruik van cookies en data tracking om je surfervaring aangenamer te maken. Door verder te surfen op de website, geef je aan dat je akkoord gaat met onze cookie & privacy policy. Meer weten