4 tips om verveling tegen te gaan tijdens corona

4 tips om verveling tegen te gaan tijdens corona

3 min.
SHARE

Het pre-corona tijdperk lijkt al even geleden. Toen we nog op reis konden met familie en vrienden, vrijdagavonden op café spenderen of op zondag onze ouders bezoeken met de kinderen…

Hoewel vaccinaties eindelijk in aantocht zijn, doen we voorlopig nog stevig ons best om dat virus tegen te gaan en blijven we uit solidariteit massaal thuis. Dat is natuurlijk flink lastig. Zeker nu het buiten kouder wordt, blijven we makkelijker binnen. En dat thuisblijven gaat dan weer gepaard met momenten van verveling.

Om je door die momenten te helpen, delen we een paar handige tips waardoor de tijd zo voorbij vliegt.

TIP #1: Een frisse neus halen doet wonderen

Warme truien, kerstversieringen en mooie geurkaarsen… Het is duidelijk: winter is coming! Terwijl je nu misschien eerder zin hebt om achter je computer te kruipen en kerstcadeaus te kopen, is het altijd een goed idee om buiten een frisse neus te halen. Ja hoor, ook wanneer het kouder is. Een winterse wandeling is goed voor je mentaal welzijn, het verhoogt je weerstand en je slaapt er beter van. Tijd om die zachte, warme sjaals en mutsen boven te halen dus!

Zeker tijdens corona wordt aangeraden om af en toe even uit je kot te komen. Hou dan wel rekening met de afstandsregels. Ken je geen leuke routes in je buurt? Bekijk hier de mooiste wandelroutes en je wordt meteen verrast door de vele mooie plekjes die jouw buurt te bieden heeft.

Een white walker van game of thrones staat met zijn armen gespreid met de tekst winter is here

 

TIP #2: Vergeet dat wekelijkse (digitale) bezoekje niet

Tijdens de winterperiode valt ons sociale leven soms een beetje stil. Het koude weer nodigt niet echt uit om met elkaar af te spreken en de strenge coronamaatregelen maken het er ook niet makkelijker op. Om een winterdip te vermijden, is het daarom enorm belangrijk om onze sociale contacten te blijven onderhouden.

Probeer wekelijks een bezoekje te brengen aan je (groot)ouders. Daar zullen jullie allemaal gegarandeerd van opfleuren! Ook hier is het wel belangrijk dat jullie de huidige coronamaatregelen blijven volgen.

Is een face-to-face bezoekje geen optie? Daar bestaan gelukkig ook heel wat oplossingen voor. Denk aan Skype, Zoom, Messenger, Houseparty en zoveel meer. Allemaal manieren waarmee je heel makkelijk je geliefden kan bereiken.

Kunnen jullie elkaar echt niet missen? Denk dan aan de tip hierboven en ga gezellig samen een wandeling maken.

 

Vrouw in rolstoel zwaait naar de camera van haar laptop

 

TIP #3: “Nothing beats a home-cooked meal”

Bij het begin van corona zijn we massaal de keuken ingedoken. Een leuke en vooral smakelijke manier om verveling tegen te gaan. Ook nu is het de ideale manier om jezelf bezig te houden en mensen rondom jou te verrassen met een heerlijk gerecht.

Een maaltijd afhalen bij je favoriete restaurant is natuurlijk lekker makkelijk en je steunt er meteen de lokale economie mee. Toch is het ook leuk om af en toe zelf je kookkunsten boven te halen. Bij je eigen gerechten kan je namelijk extra veel liefde insteken. En zeg nu zelf, een zelfgemaakte maaltijd smaakt ook gewoon zoveel beter!

Natuurlijk is niet iedereen een held in de keuken. Kan jij wat hulp gebruiken bij het koken? Dan hebben we goed nieuws voor jou want we hebben alvast enkele handige tips voor jou opgelijst zodat je elke dag iets lekkers op je bord tovert.

Extra tip: maak samen met je helppie jullie favoriete gerechten klaar en deel handige keukentips met elkaar. Plezier verzekerd!

 

Zelfgemaakte pizza met basilicum op een houten plaat

 

TIP #4: Werk je ‘uitstelklusjes’ af

“Ja, ik doe dat morgen wel!”. Klinkt dit zinnetje je bekend in de oren? Helaas hebben heel wat mensen last van uitstelgedrag. Toch helpt het je alleen maar vooruit om klusjes af te werken die je al zo lang uitstelt. Zeker wanneer je je verveelt, helpt het om bezig te blijven.

Ligt de tuin van je helppie er verwilderd bij? Zijn er kapotte lampen in hun huis die je best dringend vervangt? Of misschien wordt het eens tijd om hun keukenkasten op te ruimen? Steek die handen alvast uit de mouwen, want je zal je geen moment meer vervelen wanneer je aan je klusjes begint. Daarbij zal je helppie je ook enorm dankbaar zijn!

De voordelen van klusjes afwerken:

  • Elke dag een klusje doen, zorgt voor structuur in je leven.
  • Een klusje afwerken zorgt voor een voldaan en positief gevoel.
  • Klusjes afwerken zorgt voor minder stress en meer zelfvertrouwen.

Om het je makkelijker te maken, kan je voor jezelf een to-dolijstje maken. Dan krijg je meteen een goed overzicht van al je klusjes. En het voelt ook enorm goed wanneer je telkens een to-do kan schrappen. Laat die klusjes maar komen!

 

We hopen dat je met deze tips genoeg inspiratie hebt om je bezig te houden. Deel ze gerust om ook anderen te inspireren.

Zoek jij naar nog manieren om hulpbehoevenden een handje te helpen? Helpper biedt een heleboel taken aan.
Bekijk de taken >

Kun jij hulp gebruiken bij dagdagelijkse taken? Vind snel en eenvoudig hulp.
Bekijk de stappen >