Corona koken: van keukensul tot keukenprins(es)

Corona koken: van keukensul tot keukenprins(es)

3 min.
SHARE

Tijdens het normale leven heeft niet iedereen tijd om elke avond te koken. Zelfs als helpper is het vaak moeilijk om gevarieerde maaltijden te koken voor je helppie. Maar dat normale leven is even niet meer van toepassing, it’s corona time. Dit wilt zeggen dat je moet gaan thuiswerken, en thuiswerken wilt zeggen…you guessed it: thuis koken.

Heb jij vaak moeite gehad met koken? Now’s the time to learn! In deze blogpost geven we je 6 tips over hoe jij jezelf kunt omtoveren tot een topchef in een mum van tijd.

 

1. Voorbereiding is alles

Boodschappen doen is waar het bij de meesten al meteen fout gaat. Je benodigde ingrediënten scoren is niet zo makkelijk als het lijkt.

Natuurlijk beslis je eerst wat je allemaal nodig hebt om je maaltijden van de week te koken en zoek je de recepten op. Daarna schrijf je alles netjes op je boodschappenlijstje, zodat je als een racecar (een winkelkar in dit geval) door de winkel kan scheuren.

Vraag jij je af hoe je, in tijden van corona, boodschappen op een efficiënte manier kunt doen? Neem een kijkje naar onze blogpost!

 

2. Meal Prepping

Uh…meal-wat? Luister, als je geen fan bent van koken dan kan deze term je leven een stuk makkelijker maken! Meal Prepping wilt zeggen dat je op één dag al je maaltijden maakt voor de komende week/dagen.

Natuurlijk vermijd je dit best als je werkt met verse ingrediënten. Maar wat is er mis met een stevig, dag-oud bord spaghetti? In fact, wij vinden dat spaghetti de dag na het koken nog beter smaakt!

Je hoeft niet elke maaltijd te preppen. Doe dit bijvoorbeeld enkel voor de lunches en blijf zo toch iedere avond vers koken. De keuze is aan jou!

 

Mealprep drie salades in doosjes die klaarstaan om op te eten

 

3. Het perfecte recept voor succesvol koken?

Als topchef in the making, spreekt het natuurlijk voor zich dat je best je recept nauw opvolgt. Zo vermijd je vergeten ingrediënten of een keuken dat ineens in brand schiet (we’ve been there).

Naarmate je in de keuken-rangen stijgt, kun je je eigen spin aan bepaalde recepten geven. Of nog beter, misschien verzin jij de recepten wel!

Vrouw staat in brand in de keuken en stopt het vuur met twee deksels

 

4. Dat smaakt naar meer

Je volgt het recept best nauwkeurig op tijdens het koken. Maar natuurlijk is er niets mis met wat meer of minder toevoegen naar jouw wensen. Wist je dat 64% van de Belgen hun recepten aanpast naar eigen smaak?

Het is dus van belang dat je tijdens het koken regelmatig een taste-test doet. Moet er meer of minder zout bij? Extra knoflook, of juist geen? De opties zijn eindeloos. Pas wel op dat je niet té ver afstreeft van het recept, anders kan er misschien net iets teveel of teweinig in je maaltijd zitten.

 

blog_boodschappen_vrouwaanhetproeventijdenshetkoken_2021q2_prj_hlpp - 09082021

 

5. Durf te variëren

We weten allemaal dat die kip met rijst of die ene soort pasta allemaal best makkelijk te bereiden is, en daarmee ook een safe option is. Maar er is niets mis met regelmatig eens het roer om te gooien en uit je comfortzone te stappen.

Grijp eens naar een recept dat je normaal nooit zou maken. Misschien is het wel helemaal jouw ding! Daarnaast zal je helppie ook tevreden zijn met de variatie van je maaltijden.

 

6. Overschotjes? More like overschatjes

Merk je dat het recept voor teveel personen is en heb je dus net iets teveel gekookt? Gooi het zeker niet weg! Bewaar het in de koelkast zodat je helppie er later nog lekker van kan smullen.

Daarnaast kun je de overschot gebruiken in je mealprep–plan. Dubbel-win!

 

Moeder en dochter koken samen

 

Van keukenprins(es) tot keukenkoning(in)
Zo. Met deze tips zul je een stuk minder snel de keuken van je helppie in brand zetten en word jij misschien wel een echte keukenprins(es). Als er iets mislukt, don’t worry! 80% van de Belgen zegt dat ze enkele keren per jaar iets doen mislukken in de keuken.

Onze laatste kitchen-tip: blijf oefenen. Practice makes perfect! Who knows? Misschien ben jij wel de volgende Gordon Ramsay. #notanidiotsandwich

Zoek jij naar nog manieren om hulpbehoevenden een handje te helpen? Helpper biedt een heleboel taken aan.
Bekijk de taken >